Hvorfor Mirabelle Spiserìa?

Efter næsten et årti som bageri genopliver vi Mirabelle i sin nye form, som Spiserìa og vineria. Mirabelle vil stadig spænde over det meste af dagen med gastronomi fra tidlig morgen til sen aften. Inspirationen er hentet på Sicilien, men ganske som det, men ganske som det har været på Bæst så er det med afsæt i lokale økologiske råvarer.

Som siciliansk immigrant har det for Christian F. Puglisi været på høje tid at lave noget der forener hans rødder i Syditalien med hans gastronomiske erfaring i det nordiske. Man vil derfor på Mirabelle både kunne finde helt klassiske sicilianske retter som granita, arancini og pasta og samtidigt møde et mere moderne køkken der tager sit afsæt i sydens sol og middelhavets enkle men markante smage som kapers, ansjoser og oregano. Siciliens “fattige” køkken vil her kunne få sit eget univers og i disse inflationstider sin helt egen fornyede relevans.

Et Spiserìa er et forsøg på at forene det nye københavnske heldags-spiseri med det italienske Trattoria. Morgenen vil lægge ud med et varieret udvalg af klassiske æggeretter som vi kendte dem fra det gamle Mirabelle, blandet med sydlandske søde sager som kaffe og mandelgranita serveret med den legendariske “brioche col tuppo”.

Frokost og eftermiddag byder på arancini lavet på økologisk okse eller en vegetarisk variant med pistacie, sideløbende med et a la carte kort med enkle pastaretter, focaccia sandwich, kødboller med ‘nduja’ og ikke mindst en tartar med “capuliato” af hakkede tørrede tomater, kapers og oregano.
Mirabelles arv som bageri viser sig om eftermiddagen hvor det legendariske brød bliver taget ud af ovnen og kan nydes med et dryp af den prisvindende Titone Oliven olie. Nogle få brød bliver hver dag sat til salg til de lokale stamgæster. Det er også et oplagt tidspunkt at gribe en arancino og et glas Etna vin når man nu henter sit brød.

Aftenmenuen byder på et a la carte kort med bl.a. blæksprutte ragù, crudo af havtaske, spaghetti med brødkrumme og ansjoser, braiseret økologisk kanin, lam braiseret i Marsala.
Det hele kan nydes som a la carte eller i en menu på 7 retter til 455,-.

Som noget helt særligt er vinkortet udelukkende baseret på sicilianske vine fra øens 3 dale. Bæst og Mirabelle’s sommelier Marco Bartone er selv sicilianer og har sammen med Christian F. Puglisi fået mulighed for at lave et helt igennem siciliansk kort med fokus på vine af høj håndholdt niveau hvor der styres elegant uden om de aller største semi-industrielle producenter som kan komme til at definere siciliansk vin udadtil.

Ønsker man at nyde et glas siciliansk vin er det muligt hele dagen, blandt andet ved det store midterbord der er forbeholdt walk-ins og vininteresserede eller under den farverige markise. Vi håber at Mirabelle kan få den sicilianske sol til at skinne på Guldbergsgade.